De Ik voel me Oké! cursus is vooral ontwikkeld voor sensitieve of hoogsensitieve kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Tijdens deze cursus help ik jonge kinderen (met name de vroege leerlingen) om emoties te leren herkennen.

Deze speelse cursus is een serie bijeenkomsten waarin de vier primaire emoties een rol spelen. Het kind leert te benoemen wat ze beleven en voelen. Er wordt gewerkt met handpoppen, spel en beweging. Het herkennen van alledaagse situaties staat voorop. Het doel van deze cursus is dat jij als ouder makkelijker kunt communiceren met jouw jonge kind en dat het kind spelenderwijs emoties en situaties beter leert inschatten, en zich hierdoor prettiger kan voelen in onverwachte situaties.

kindercoach hooggevoeiligheid coaching hsp hoogsensitief hoogsensitieve kinderen

Er wordt gewerkt met het werkboek Ik voel me Oké! (kosten zijn voor de ouders). Daarnaast krijgt het kind een extra map zodat alle werkvormen die gemaakt worden tijdens de cursus mee naar huis kunnen worden meegenomen. Als ouder leer je zelf stress sneller herkennen bij je kind, je leert handig om te gaan met schrik en angst, krijgt tips over omgaan met boosheid en lees je thuis de verhalen over Bim en Bam nog eens voor en speel je de kaartspelletjes Kikker in de vijver met je kind. Op deze manier wordt er speels geoefend met wat het kind leert.

Deze leuke cursus kan individueel aan een kind gegeven worden, en er starten ook regelmatig groepen (maximaal 6 kinderen).

Kosten

Telefonische kennismaking15 minutengratis
Individuele cursus (7 sessies)45 minuten€ 55
Groepscursus (7 sessies)45 minuten€ 35
Eindgesprek30 minuten€ 35
Werkboek Ik voel me Oké!Eenmalig€ 30

De tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten (0,19 euro per kilometer).
Voorbereiding, rapportagetijd en gebruik van materialen (behalve het werkboek) zijn bij de kosten inbegrepen.